Over mij

Mijn naam is Chantal Esmee Brehm en met ‘’Je hart volgen’’ maak ik één van mijn dromen waar.
Het is als een rode draad door mijn leven. Het is iets wat van kleins af aan al tegen mij gezegd werd ‘’luister naar je hartje, wat je hartje je ingeeft’’.

believe.jpg

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik erg nieuwsgierig en voel ik veel dingen aan!
Ik wilde van jongs af aan al meer begrijpen over waarom ik hier op aarde ben en was er op de één of andere manier van overtuigd dat daar een reden voor moest zijn. Ik voelde namelijk een diep weten in mezelf. Vanuit dit weten voel(de) ik dat alles met elkaar verbonden is, we samen één zijn en dat de piramides een bewijs zijn van iets veel groters. Piramides, waarvan mij geleerd is op school dat ze alleen in Egypte staan, alleen nu weet dat ze over de hele wereld staan en inderdaad voor iets veel groters dienen! Het heeft allemaal met energie te maken en dat is wat ik altijd al goed kon voelen. De niet zichtbare lagen, maar zeker wel voelbaar.

Als kind was ik er dus van overtuigd, alleen snapte ik toen nog niet precies waar ik die wijsheid vandaan hield. Ik wist het gewoon, een diep innerlijk weten en dat was voor mij uiteindelijk voldoende om op ontdekking te gaan toen ik ouder werd. Tijdens het avondeten, als we gezellig met elkaar waren als gezin, gingen de gesprekken dan ook regelmatig over dit soort dingen. Alles rondom energie en spiritualiteit (de diepere betekenis van het leven) vond ik erg interessant.

Nu, als ik terugkijk, zijn het allemaal mooie aaneenschakelingen geweest voor mijn verdere persoonlijk ontwikkeling.

Ik voelde mij naarmate ik ouder werd en naar de middelbare school ging regelmatig anders, onbegrepen en eenzaam. Vanwege mijn hoog gevoeligheid en “anders” voelen, ben ik mij gaan aanpassen en probeerde ik netjes binnen alle hokjes te passen, om erbij te horen. Maar daarmee ging ik flink van mezelf vandaan. Toen in mijn examenjaar ook nog eens mijn vader plotseling overleed aan een hartstilstand, brak er een heftige en zware periode aan. Mijn wereld kwam letterlijk stil te staan en ik ben in die periode mezelf behoorlijk kwijt geraakt.
Het voelde alsof de helft van mezelf was weggeslagen. Toch weet je te overleven en door te gaan.

Vier jaar later kwam het moment dat ik me flink opgebrand voelde en depressief. Ik kwam mijn bed s’ morgens haast niet uit, mijn toenmalige vriend moest me echt mijn bed uit praten om naar mijn werk te gaan.
Mijn gedachten gingen alle kanten op, in mijn hoofd was het chaos en ik herkende mezelf haast niet terug in mijn gedrag. Ik was te neergeslagen en stond in overlevingsstand. Ik kon niet meer helder voelen en wist echt geen raad met mezelf.

Ik was aan mijn eindje, zo voelde het en toen op het één op andere moment kwam ineens die ene zin van vroeger sterk in mijn gedachten. ‘’Luister naar je hartje, wat je hartje je ingeeft’’. Ik voelde duidelijk de energie van mijn vader en het voelde alsof hij mij wilde herinneren aan deze woorden!
Dit gaf mij de kracht en moed die ik nodig had om maakte het weer mogelijk om te luisteren naar mijn gevoel. Vanaf dat moment heb ik met behulp van mijn innerlijke stem, het roer weten om te gooien stap voor stap.

Door steeds weer opnieuw te voelen, wat voor mij het beste was en dat te volgen, groeide ik enorm en werd ik mij steeds bewuster van wat het volgen van mijn hart inhield.

Het bracht mij weer licht en liefde in een lage donkere tunnel en ik vond langzamerhand mezelf weer terug. Ik was weer opnieuw gaan luisteren naar mijn binnenwereld en voelde de liefdevolle begeleiding weer steeds sterker in mezelf.
Hoe heftig al deze ervaringen ook waren, ik heb er de mooiste en meest waardevolle inzichten door verkregen.
De heftige gevoelens van o.a. eenzaamheid, onbegrip, onmacht en intens verdriet hebben mij uiteindelijk anders naar het leven laten kijken en ben nu veel bewuster van mijzelf.

Ik ben veel meer gaan vertrouwen op mijn gevoel, mijzelf, het leven en alle processen die daarbij komen kijken.

Ik ben ervaringen gaan zien als cadeautjes, speciaal voor mij en als ik ze uitpak en aankijk en durf te omarmen, het me dichter bij mezelf en mijn geluk brengt.

Ik kies er nu voor om mijn hart te volgen, te luisteren naar mijn intuïtie en mijn innerlijk weten en zo steeds meer thuis te komen bij mezelf.

Vertrouwen, overgave en zelf-acceptatie zijn zeer belangrijke processen hierin, waar ik veel in heb geleerd en nog steeds in leer en nooit in uitgeleerd zal raken. De kracht van licht en liefde is namelijk oneindig.

‘’Je hart volgen’’, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, bewustwording, het leven zelf en alles wat hiermee te maken heeft, is dan ook een echte passie van mij!

Het voelt als een roep van binnenuit om op mijn unieke wijze een steentje bij te dragen aan meer eenheid, licht, liefde, vreugde en bewustzijn op aarde.

Het volgen van je hart is absoluut niet altijd makkelijk maar, het is het dubbel en dwars waard want, leven vanuit je innerlijke kracht en ‘’Zijn’’ is namelijk zoals ik het tot nu toe ervaar het mooiste wat er is.

IMG_0266

Ik ondersteun en begeleid je graag naar het mooiste wat je kunt zijn, namelijk je Zelf!

 

 

Innerlijke sessies